Vedligeholdelse af smykker

Er du en af dem, som bruger smykker hver dag, så læs med her og bliv klogere på korrekt vedligeholdelse, opbevaring og rengøring af smykker. Smykker bliver ligesom alt andet udsat for snavs og bakterier, derfor har vi samlet en række gode råd til, hvordan du kan forlænge dine smykkers levetid.

Rengøring & rensning af smykker

Uanset hvilket materiale dine smykker er lavet af, så findes der et hav af husråd til rensning af smykker. Men vær opmærksom på, at forskellige materialer kræver forskellig tilgang til rengøring og pleje. Da vi hos Grundled sælger forgyldte smykker, vil vi fokusere på, hvordan du bedst muligt plejer og renser forgyldte smykker.

Rensning af forgyldte smykker

Vi anbefaler ikke, at du bruger pudsecreme til rengøring af forgyldte smykker, da overfladen nemt kan slides af, hvis der findes slibemidler i pudsecremen. Den allerbedste fremgangsmåde til at gøre dine smykker pæne igen, er ved at lade dem trække i lunkent sæbevand i ca. 10 min. Derefter fjernes alle sæberesterne ved at skylle grundigt efter under den varme hane. Afslut rensningen af smykkerne ved at tørre efter med en tør, ren og blød klud. Gentag gerne rengøring af smykker, som du bruger dagligt, 1-2 gange om måneden.

Forlæng dine smykkers holdbarhed

Nu ved du, hvordan du renser dine smykker. Men vil du have dem til at forblive flotte uden yderligere slitage, så bør du undgå f.eks. at have smykker på, når du:

• sover
• går i bad
• dyrker sport
• solbader
• arbejder i haven
• gør rent

Det er også en god ide, ikke at udsætte dine smykker for parfume, hårspray, make-up og creme.

Hvordan skal man opbevare smykker?

Den bedste og mest sikre måde at opbevare smykker på, er ved at lægge dem i smykkeæsker eller et smykkeskrin i separate stofposer, så de ikke bliver ridset og udsat for luft og sollys. Hvis du bruger smykker hver dag og ikke gider lægge dem i æsker, så hav et fast sted, hvor du altid placerer dem, når du tager dem af. Gerne et sted uden for meget fugt. På den måde undgår du, at du glemmer, hvor du har lagt dem.

Vi håber, du er blevet klogere på vedligeholdelse, opbevaring og rengøring af smykker. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål angående emnet. Tak fordi du læste med.

Se alle vores fine produkter her.