Sådan renser og vedligeholder du dine smykker

Med en smykkesamling fyldt med fine smykker hører der sig jævnligt rengøring til. Jo mere du bruger dine smykker, desto større sandsynlighed er der for, at de trænger til at blive renset. Hvis du bruger smykker hver dag kan du læse med her og blive klogere på korrekt rengøring, vedligeholdelse og opbevaring af dine smykker.

Rengør dine smykker derhjemme i ro og mag

Smykker bliver ligesom alt andet udsat for snavs og bakterier i løbet af dagen. Derfor har vi samlet en række gode råd til, hvordan du kan forlænge dine smykkers levetid, så du kan få glæde af dem i mange år endnu.

Uanset hvilket materiale dine smykker er lavet af, findes der et hav af husråd til rengøring. Her er det dog vigtigt, at du er opmærksom på, hvad dit smykke er lavet af, eftersom at hvert materiale kræver forskellige tilgange til rengøring og pleje. Da vi hos Grundled sælger forgyldte og sølvbelagte smykker, vil vi først fokusere på, hvordan du plejer og renser disse. 

Rensning af forgyldte og sølvbelagte smykker

Med forgyldte og sølvbelagte smykker anbefaler vi ikke, at du bruger pudsecreme til rengøring, da overfladen nemt kan slides, hvis der er slibemidler i pudsecremen. Derimod er den allerbedste fremgangsmåde følgende:

  • Lad smykkerne trække i lunkent sæbevand i ca. 10 min.
  • Fjern alle sæberesterne ved at skylle grundigt efter under den varme hane.
  • Afslut rensningen med at tørre efter med en tør, ren og blød klud.

Med smykker du bruger dagligt anbefaler vi, at du gentager dette 1 - 2 gange om måneden.

Rengøring af smykker i guld og sølv

Til rengøring af smykker i guld og sølv kan du godt bruge en pudseklud, uden at smykkerne tager skade. Til generel rengøring kan du bruge samme fremgangsmåde som ovenfor, men hvis der blot er tale om enkelte pletter, kan en pudseklud med fordel tages i brug.

Forlæng dine smykkers holdbarhed

Udover rens af dine smykker kan du gøre forskellige tiltag for at holde dem flottere i længere tid. Du bør for eksempel undgå, at have smykker på når du sover, går i bad, dyrker sport, solbader, arbejder i haven eller gør rent. Derudover er det også en god idé ikke at udsætte smykkerne for parfume, hårspray, makeup og cremer.

Opbevar dine smykker korrekt

Den bedste og mest sikre måde at opbevare smykker på er ved at lægge dem i smykkeæsker eller i separate stofposer. Det vigtigste her er, at de hverken bliver ridset, får for meget fugt eller bliver udsat for luft og sollys.

Vi håber, at du er blevet klogere på, hvordan du renser, vedligeholder og opbevarer dine smykker korrekt. Hvis du alligevel sidder tilbage med spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du kan også se alle vores fine produkter her. Tak fordi du læste med.